lamellihirret otsikko

hirsimallit

KAIKKI SUORANNAN TALOT VOIDAAN TOTEUTTAA JOKO PYÖRÖ- TAI LAMELLIHIRRESTÄ. KUMPI HIRSIMALLI MIELLYTTÄÄ – SE ON IHAN MAKUASIA – SILLÄ KUMMALLAKIN HIRSITYYPILLÄ ON OMAT KANNATTAJANSA. MOLEMMISTA SAAT VARMASTI KOMEAN, VANKAN JA LAADUKKAAN OMAKOTITALON.

LAMELLIHIRSI:

Omakotitaloon suositeltavan massiivisen lamellihirren paksuus on 180 mm tai 202 mm, eikä talo tällöin kaipaa lisäeristystä. Ulkoseinät voidaan myös rakentaa ohuemmasta lamellihirrestä, jolloin ne täytyy lisäeristää ja seinät voidaan paneloida aidon hirsiseinän näköiseksi tai käyttää muuta pintamateriaalia.


PYÖRÖHIRSI:

Suorannan pyöröhirsissä on hyvin leveä varaus, eli hirsien päällekkäin asettuva liitoskohta, jolloin seinästä tulee tosi tukeva ja lämmin. Omakotitaloon suosittelemme 190 mm:n pyöröhirttä (varaus 125 mm) tai vielä mieluummin jykevää 220 mm:n hirttä, jolloin varaus on 150 mm. Riittävän paksu pyöröhirsi ei kaipaa erillistä vuorausta, mutta myös pyöröhirsiseen asuintaloon voidaan rakentaa lisäeristys ja aidonnäköinen pyöröhirsipanelointi. Toimitamme myös samoilla mitoilla lamellipyöröhirttä.